Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokta päron med vispgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här bjöd min farmor Lisa ofta på 1950-60 talet, som avslutning på en finare middag. Farmors svägerska Karin, hade stor frukträdgård, och delade glatt med sig av alla päron. Jag var väl lagom attraherad av efterrätten...men idag många år senare...så gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till sockerlagen och koka upp.
  2. Skiva eller hyvla päronen tunt och lägg dem i en skål.
  3. Slå den heta sockerlagen över päronen. Vänd då och då under tiden som de svalnar.
  4. Vid servering, lyft päronskivorna ur lagen och servera med vispad grädde.
  5. Tips! Russin, torkade aprikoser och plommon kan läggas med päronen innan sockerlagen slås över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.