Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokta päron med chokladsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Servera denna saftiga och delikata efterrätt som en perfekt avslutning på en festlig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala päronen, dela dem i två delar och ta bort kärnhuset. Lämna kvar stjälken. Lägg halvorna i en ugnsfast form med snittytan neråt.
  2. Koka upp 2 dl vatten. Blanda socker, vatten, lönnsirap och citronsaft väl i en skål. Häll blandningen över päronen och täck över med folie. Sätt in päronen i ugnen i 40 minuter. Ös päronen med spadet då och då.
  3. Stick med en gaffel i päronen för att kontrollera så att de är färdiga. Ta ut päronen och låt dem svalna i sitt spad i ca 15 minuter. Ta upp päronen med en hålslev och lägg dem på ett fat. Täck över med aluminiumfolie och ställ dem i kylen.
  4. Vispa ihop socker, mjölk, kakao och potatismjöl i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning och låt den koka tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och smaka av med vaniljsocker. Låt såsen svalna.
  5. Skär varje päronhalva på längden i tunna skivor och lägg upp dem på 8 tallrikar. Droppa 1-2 msk chokladsås över varje päron och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.