Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokta plommon med mandelsmulor och kardemummasås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En klassisk dessert med twist! Smulorna ger en härlig krispighet. Den goda såsen passar även utmärkt till höstens alla efterrättspajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt socker, vin, grenadin, Sprite och vaniljstången. Koka upp och låt koka 5 minuter utan lock. Lyft ur vaniljstången och lägg i plommonen. Koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna i lagen.
  2. Blanda alla ingredienser till smulorna i en bunke. Strö ut det över en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.
  3. Koka upp grädde, mjölk och kardemummakärnor till kardemummasåsen. Ta av från plattan och låt dra i 20 minuter. Vispa ihop äggulor och socker pösigt. Sila bort kardemummakärnorna. Vispa ner äggsmeten i gräddblandningen och värm försiktigt under vispning till 82 grader då såsen tjocknar. Låt kallna innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.