Bjud på en läcker dessert! Den snabbgjorda chokladmoussen är ett gott tillbehör till päronen.
Både päron och mousse kan förberedas dagen före.
Instruktioner
- Lag:
- Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp så att sockret löser sig. Skala päronen och ta bort stjälkfästet. Lägg ner dem efter hand i algen och låt småkoka ca 15 minuter. Tiden beror på päronsort och hur mogna päronen är. Prova med en sticka att päronen känns mjuka. Lägg ner päron och delad vaniljstång i en rymlig burk. Häll på lagen så att den täcker päronen. Sätt på lock, låt svalna helt och förvara i kyl.
- Chokladmousse:
- Smält chokladen i en skål över kokande vatten. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner 1 äggula, i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den lättvispade grädden. Häll moussen i en skål. Låt stå och stelna i kylen i minst 1 timme.
- Servera de inkokta päronen med chokladmoussen.
Publicerat den
22 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar