Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokta vaniljpäron med snabb chokladmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en läcker dessert! Den snabbgjorda chokladmoussen är ett gott tillbehör till päronen. Både päron och mousse kan förberedas dagen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lag:
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp så att sockret löser sig. Skala päronen och ta bort stjälkfästet. Lägg ner dem efter hand i algen och låt småkoka ca 15 minuter. Tiden beror på päronsort och hur mogna päronen är. Prova med en sticka att päronen känns mjuka. Lägg ner päron och delad vaniljstång i en rymlig burk. Häll på lagen så att den täcker päronen. Sätt på lock, låt svalna helt och förvara i kyl.
  3. Chokladmousse:
  4. Smält chokladen i en skål över kokande vatten. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner 1 äggula, i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den lättvispade grädden. Häll moussen i en skål. Låt stå och stelna i kylen i minst 1 timme.
  5. Servera de inkokta päronen med chokladmoussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.