Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd saffran

 
Skriv ut

Jag har faktiskt snott Sébastiens recept rakt av på inlagd saffran, då det är väldigt enkelt och bra! Inlagd saffran är kanon till alla sorts desserter/bakning, det gör att baket dels får mer smak, men har också en annan fördel vilket det är att t.ex. bullar inte blir så torra. Likadant om du t.ex. blötlägger russin över natten, så drar inte heller de vätska ur bullarna. Saffranspastan kan med fördel även så klart användas i matlagningen tex. till fiskgrytor och pastasåser! 10-15 g inlagd saffran motsvarar ca 1 g “rå” saffran!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Antingen smular du saffranen mellan fingrarna, stöt den i en mortel eller så behåller du den hel. Lägg saffranen i en burk med tätslutande lock, slår över sockret och vätskan och skaka om. Förvara din burk i kylen, skulle det behövas så kan du slå på lite mer vätska efter hand.
  2. Hållbarheten är mycket lång. Säkert upp emot 1 år, om du nu skulle ha kvar något så länge.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.