Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagda fyllda runda peperoncini

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Hett tilltugg till t.ex. kokt kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur den färska pepperoncinin, typ runda stora som körsbärstomater, genom att skära bort det gröna skaftet och gröp ur kärnorna med skaftet av en tesked. Jag rekommenderar gummihandskar och att aldrig beröra sig i ansktet.
  2. Skålla dem därefter i en blandning av häften vatten och hälften vitvinsvinäger. Häll av och låt dem torrka.
  3. Tag en kapris och rulla in den i en acciuga, d.v.s. en äkta ansjovis som legat i salt och ev. olja, och stoppa in den i en peperoncini.
  4. När alla är färdiga lägg dem i en ren glasburk och täck med olivolja. Vänta med att sätta på locket tills all luft gått ur och man ser att de är helt täckta med olja. Då håller de sig längre.
  5. Rekommenderar att inte göra för mycket åt gången för det är ett sjå att rensa peperoncinin och att lägga dem i små burkar för man äter inte så många åt gången även om de är en läckerhet. Det är bäst att låta dem dra nån vecka innan förtäring.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.