Inlagda jordgubbar i rom

De här jordgubbarna, som är inlagda i rom, är fantastiskt goda att servera till vaniljglass eller lättvispad grädde. Fruktlagen som blir över kan drickas som likör eller ringlas över glass.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: jordgubbar

Ingredienser

500 g jordgubbar
500 g strösocker
1 liten flaska ljus rom

Betyg (0 röster)
Antal personer
1½ liter
Visningar:
2530
Sparat:
33

Gör så här

Rensa jordgubbarna men skölj dem inte. Varva jordgubbar och socker i en väl rengjord burk. Häll på rom så att det täcker bären och sätt på ett lock.

Förvara burken mörkt och svalt. Låt romkrukan stå och mogna, gärna ett par månader, bären blir bara godare med tiden.

Överbliven fruktlag kan användas som grund i en drink, utblandat med exempelvis vin och lite dricka.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av 7201
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av vernis
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader