Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagda vitlökar

(1 kommentar)  
Skriv ut

Så underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vin, vinäger, socker, salt och örterna samt lagerbladen, pepparfrukt och korn, låt koka ca 5 min. Lägg ner vitlöksklyftorna och låt dem koka ca 2-3 min. beroende om det är stora klyftor. Dra av och låt dem kallna i kokspadet. Tag upp vitlöksklyftorna och lägg dem i burkar. Koka upp spadet och slå över klyftorna, låt svalna igen och häll olivoljan överst. Förslut och låt dem stå svalt i ca 1 -2 veckor innan man ger sig på dem.
  2. Obs. Naturligtvis kan man använda torkade örter, men tänk på att oreganon är den starkaste av örterna så var sparsam med den. Jag brukar ibland ta upp några klyftor, mixa en grön olja med basilika, bladpersilja, timjan och citronskal. Lägga ner de marinerade klyftorna ett dygn innan serveringen. Blanda gärna upp med svarta calamataoliver och soltorkade tomater då blir det en härlig plockmat. Tycker ni om lite rundare smak, tag då lite mera socker

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • enana 4 april 2011

    Verkar inte som min kommentar gick igenom. Alltså, jag hällde på olivoljan direkt när jag hade slagit på spadet, när det var kokhett. Gör det något?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.