Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltstek med granatäpple

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Vi byter ut gelén mot granatäpple och ger den klassiska viltsteken en modern touch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Krydda köttet och bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65–70°, ca 2 tim.
  3. Förbered såsen under tiden. Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, fond, soja och timjan i en kastrull. Låt såsen koka 3–5 min. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
  4. Låt köttet vila ca 10 min. Vispa ur formen med vatten. Häll skyn i såsen och låt den koka upp. Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av såsen. Garnera med granatäpple och gräslök.
  5. Servera med resten av såsen, smörstekta grönsaker och potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Born61 12 januari 2010

    Detta receptet kommer att användas flitigt. Det blev mycket gott! Granatäpplet gör det hela mycket dekorativt. Tack och full pott från mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.