Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad julskinka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Den godaste julskinkan (tycker jag) får man genom att grilla den indirekt på låg värme under lång tid i en kamado. Gärna med lite rökspån i grillen.

Ingredienser

Instruktioner

Tänd grillen och låt den komma upp i värme. När den når runt 125 grader är det dags att lägga i rökspånen och sätta i platesettern för att få indirekt grillning. Låt nätet sitta kvar på skinkan och stick in en ugnstemrometer i skinkan. Placera den i ett ugnssäkert fat och sätt sedan in den i grillen. Beräkna att det tar ca 1-1,5 timme per kilo skinka. När innertemperaturen når upp till 70 grader är det dags att ta ut den och låta den svalna innan det är dags för griljering. När skinkan svalnat låter du grillen komma upp i hög temperatur medan du skär bort svålen från skinkan och smetar ut senap på den. Strö sedan över ströbröd och sätt in skinkan i grillen när den nått ca 250 grader. Griljering är klar efter ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.