Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lillans limpor

(51 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

Ett matbröd som håller i alla väder. Hon har bakat ca 25 limpor i veckan av detta bröd under sin tid som kokerska på ett dagis, ingen ville ha något annat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ut jästen i lite av vattnet, häll i degbunke eller assistent tillsammans med resten av vätskan. Tillsätt farinsocker och salt samt ev brödkrydda. Arbeta ner mjölet lite i taget, kör i maskin tills degen är slät och smidig.
  2. Låt jäsa 1 timma.
  3. Ta upp på mjölat bakbord, arbeta ner degen och dela den i tre lika stora delar, lägg i smorda avlånga formar (1,5 l), låt jäsa under bakduk i ytterligare 1 timma.
  4. Sätt in formarna i 175 grader varm ugn på nedersta falsen ca 45 min eller till innertemperatur av 95 grader.
  5. Ta ut de färdiga bröden och pensla dem med kallt vatten, stjälp upp dem på galler och låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (51)

  • flabban 14 februari 2009

    Lite för sött för min smak. Nästa gång minskar jag på farinsockret. Då blir det nog perfekt. Tack för ett bra recept.

  • lottelise 19 april 2009

    Jag gillade verkligen det här receptet. En lättbakad deg och alla barnen på min förskola älskade det. Även de som i vanliga fall hellre valde knäckebröd. Så det blir att baka detta många flera gånger. Och tack så mycket för tipset i min gästbok.

  • Annjelise 26 april 2009

    Jag tog bara 1,½dl farinsocker blev jätte goda.. Hade en tjej kompis som fick smaka på det som är diabetiker hon älskade dessa limpor..

  • Maahl 29 april 2009

    Jag tog ca 1,6 kg rågsikt och 2 dl farinsocker. Det blev ett fint jäsande bröd som är mjukt dagen efter. Lite smaklöst så nästa gång har jag nog i lite russin och brödkryddor.

  • bsmulan 4 maj 2009

    Nu har jag provat igen och den här gången blev de perfekta super gott tack:) kram Malin (bsmulan)

  • maithab 14 juni 2009

    När jag läser ingredienslistan så förstår jag att detta bröd är populärt, för det liknar mitt populära Julitabröd (också rågsikt och farinsocker).

  • matfrippan 14 juli 2009

    Detta var verkligen ett kanongott bröd. Kommer absolut baka det igen. Det blir ett av mina favoritbröd.

  • mini08 13 augusti 2009

    Jättebra recept! Snabbt att göra limpor i stället för småbröd som jag annars brukar göra mest. Jag förändrade dock lite i receptet för att få det lite mer nyttigt, det blev toppengott: tog bara hälften av sockret ½ dl rågkross 2 dl rågmjöl av fullkorn 1,4 kg rågsikt knappt en påse brödkryddor

  • marielotta 13 augusti 2009

    Hej, även jag tyckte att brödet var för sött, men det är ju lätt fixat. Ett jättegott bröd som jag kommer att göra många fler gånger. Dotterns kommentar :"Detta får du göra fler gånger mamma" Även resten av familjen blev nöjda :) Tack för ett gott brödrecept

  • helenah2 13 augusti 2009

    Jättebra recept. Jag tog lite mindre farinsocker (drygt 2 dl). Blev jättegott och lättskivat redan när det forfarande var lite varmt. Kommer att göra många fler...

  • CamillaLarsson 14 augusti 2009

    Supergott bröd!

  • johnniej 14 augusti 2009

    Nu är jag också bagare! Toppengott johnniej

  • Vickelina1 16 augusti 2009

    Nu har jag läst igenom receptet och sparat de. Vi kommer att pröva någon dag framöver.

  • Disen 17 augusti 2009

    Jättegott. Kommer att baka det fler gånger.

  • boellan 20 augusti 2009

    Bra och enkelt recept, som resulterade i 3 goda limpor

  • Susseg 26 augusti 2009

    Dessa bröd var jätte goda, tyckte jag och min familj...Tack=)

  • suzukigs 26 augusti 2009

    Kanongoda påminner om kub

  • anmawa 6 september 2009

    Brödet blev en succe. Jag hade bara 2 st 1,5 litersformar så jag tog en 2 litersform också men det gick bra. Och av tidsbrist så kortade jag ner båda jäsningarna lite. Kul med ett bröd som inte smular när man skär upp det.

  • jannamia-78 12 september 2009

    Mycket goda limpor. En ny barnfavorit!

  • 72gurkan 27 september 2009

    Jättegott tycker vi. Har redan bakats två gånger och kommer att bakas igen och igen.......

  • Irene-59 14 oktober 2009

    Underbart gott och så smidigt att göra.Tack

  • Maltemodig 14 oktober 2009

    Kanonlimpa, den blev mycket uppskattad och lättbakad var den också. Det lär bli fler omgångar av den.

  • Buspippi 25 oktober 2009

    Låter gott. Detta recept måste jag prova..

  • sikaal 25 oktober 2009

    Nu äntligen blev det av! Jag har bakat Lillans limpor! Lätta att baka, bra att skära, goda att äta meen lite för söta för mig, därför bara en 4:a. En intressant brytning med farinet, men det blir lite mindre nästa gång! Tack för receptet Lena

  • Born61 3 november 2009

    Har precis bakat dessa limpor, men med mindre socker än det angivna. Betyget blir en klar 5:a.

  • maria_wijk 14 november 2009

    Suveränt gott, högsta betyg från mig.

  • Lizen64 15 november 2009

    Har precis avnjutit en nygräddad smörgås. Ett väldigt gott och lättbakat bröd, detta kommer jag att göra flera gånger. Betyg 5. / Lizen

  • Ullas 22 december 2009

    Jättegott - en klar favorit. Tack för recept

  • LizzyElisabeth 22 december 2009

    Oj vad enkelt detta verkade.. Måste prova efter alla helgerna nu....

  • TaMaAa 2 januari 2010

    Mmmmmmycket gott bröd. Hela familjen älskade det. Kommer att baka det fler gånger, speciellt nu när jag fick en knådarmaskin i julklapp.

  • lena4 4 januari 2010

    Hej Bakat limporna precis efter receptet, resultatet blev mycket bra. Gott med bara smör. Frågan är om man kan minska på sockret då jag tycker det är mycket till tre limpor? I andra recept brukar det vara 1/2 dl sirap till fyra limpor. Men en 5.a i betyg blir det på dessa limpor.

  • Mysann 5 januari 2010

    Hej! Nu har vi bakat och provsmakat dessa limpor. Jättegott, väl värt att göra fler gånger.

  • susie_q 8 januari 2010

    använde ni vatten eller filmjölk?

  • Mysann 8 januari 2010

    Vi använde 6 dl filmjölk och 4 dl vatten.

  • p1p 10 januari 2010

    Vi bakade dessa limpor igår och de var väldigt lätta att göra. Läste igenom alla kommentarer och testade till slut 4 dl vatten, 6 dl fil och 2 dl farinsocker. Måste nog säga att vi kommer att öka sockermängden nästa gång och testa skippa brödkryddorna. Då tror jag att detta bröd kommer bli det nya favoritbrödet här hemma! Väldigt saftiga och goda. Kommer definitivt baka dessa flera gånger! Tack igen för receptet :)

  • smiding 16 januari 2010

    Har bakat dessa ett antal gånger nu. Supergoda men har miskat sockret som många skriver... Goda att rosta och att ha till varmamackor på också. Har redan fört receptet vidare till flera, TACK för detta recept.

  • smiding 16 januari 2010

    Har bakat dessa ett antal gånger nu. Supergoda men har miskat sockret som många skriver... Goda att rosta och att ha till varmamackor på också. Har redan fört receptet vidare till flera, TACK för detta recept.

  • smiding 16 januari 2010

    Har bakat dessa ett antal gånger nu. Supergoda men har miskat sockret som många skriver... Goda att rosta och att ha till varmamackor på också. Har redan fört receptet vidare till flera, TACK för detta recept.

  • Ellsi 20 januari 2010

    Bakade limporna idag, helt i vår smak. Jag tog 5 dl vatten, 5 dl filmjölk och 3 dl farinsocker. Enkelt att grädda lagom när man använder termometer. Verkligen ett gott bröd som vi kommer att göra mååånga gånger. En femma från mig.

  • solkatten 7 februari 2010

    Ett jätte gott bröd som blev mycket populärt särskilt av barnen. Kommer absolut att baka dessa bröd fler gånger. Tack för receptet/ Ulrika

  • bullmamma86 24 februari 2010

    Super gott bröd. Det blev uppskattat av alla i familjen, men kanske främst barnen =)

  • ainabitte 3 mars 2010

    Mycket gott bröd. Jag minskade också farinsockret till 2 dl och tog 4 dl vatten och 6 dl filmjölk som degvätska. Kommer att baka dessa limpor fler gånger. Tack!

  • skogselvan 4 mars 2010

    Gott bröd tyckte alla i familjen. Detta kommer jag baka om många gånger. Full pott!!!

  • Bumbis 12 mars 2010

    Mycket smaskigt bröd. Jag har bara en from hemma så jag gjorde dom utan och det funkade utmärkt. Använde jäst för söta degar och eftersom den är det blev det om möjligt ännu luftigare. En 5:a från mig.

  • kekke46 15 mars 2010

    Tack för receptet. Blev mycke omtyckt här får det högsta poänget

  • karma77 10 juni 2010

    Väldigt goda bröd. Uppskattade av barnen. Dock lite för söta för min smak, så nästa gång testar jag med att minska mängden socker.

  • Josses 18 juni 2010

    Bakade detta igår. Hade inte tillräckligt med rågsikt utan fyllde upp med lite vetemjöl. Hade tyvärr inte heller några formar utan lade dem direkt på plåten och penslade med lite olja på kanterna så att det skulle gå lätt att dela på dem. De blev inte så fina i formen men vad gör det. Har inte hunnit smaka dem ännu utan de hamnade i frysen. Återkommer med ett betyg lite senare.

  • Josses 18 juni 2010

    Glömde bort, jag tog även i lite brödkyddor.

  • jackline 16 september 2011

    Kanongott bröd, ett recept jag kommer att använda mycket. Tack !

  • badys 4 november 2011

    bakat dessa limpor på mitt jobb inom äldreomsorgen och alla tyckte det var jättegott en 5a från oss!!

  • Snorkfroken 8 augusti 2012

    En solklar favorit här hemma, bakas ofta :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.