Underbart god och festlig fiskrätt med nya och spännande smakkombinationer!
Instruktioner
- Strö salt på fisken och låt ligga ca 30 minuter.
- Sås:
- Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs lök, morot och persiljestjälkar i smör ca 3 minuter. Tillsätt vin och grädde. Låt koka tills ca 2 dl återstår. Sila. Smaka av med salt och peppar.
- Grönsaker:
- Skala morötterna och hyvla dem i tunna skivor, gärna på mandolin. Ansa sockerärterna och skär dem i tunna strimlor. Skär broccolibuketterna i tunna skivor. Blanda grönsakerna i en skål och tillsätt citronsaft och salt.
- Rökt broccolicréme:
- Dela broccolin i mindre buketter. Skär stjälken i skivor. Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Mixa till en slät puré med smöret. Smaka av med salt, peppar och böcklingpastej.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bryn fisken i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader.
- Servera fisken med broccolicréme, vitvinssås och citronmarinerade grönsaker. Garnera med kryddkrasse.
Publicerat den
20 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar