Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskrygg med rökig broccolicréme, vitvinssås och citronmarinerade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god och festlig fiskrätt med nya och spännande smakkombinationer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö salt på fisken och låt ligga ca 30 minuter.
  2. Sås:
  3. Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs lök, morot och persiljestjälkar i smör ca 3 minuter. Tillsätt vin och grädde. Låt koka tills ca 2 dl återstår. Sila. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grönsaker:
  5. Skala morötterna och hyvla dem i tunna skivor, gärna på mandolin. Ansa sockerärterna och skär dem i tunna strimlor. Skär broccolibuketterna i tunna skivor. Blanda grönsakerna i en skål och tillsätt citronsaft och salt.
  6. Rökt broccolicréme:
  7. Dela broccolin i mindre buketter. Skär stjälken i skivor. Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Mixa till en slät puré med smöret. Smaka av med salt, peppar och böcklingpastej.
  8. Sätt ugnen på 150 grader.
  9. Bryn fisken i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader.
  10. Servera fisken med broccolicréme, vitvinssås och citronmarinerade grönsaker. Garnera med kryddkrasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.