Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Insalata di Tortellini con prosciutto e salsa di melone

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Det här är en lätt pastarätt som passar utmärkt på sommarbuffén eller till picknicken. Den går att äta som den är men går lika bra att kombinera med grillat. För att göra den lite matigare har jag valt att använda mig av tortellini med prosciutto och som en sista touch ska pastarätten toppas med den goda melondressingen som ger den en söt, syrlig karaktär, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka tortellinin och kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten. Riv mozzarellan i 2x2 cm stora bitar. Dela melonen, kärna ur och kula med hjälp av en tesked ut det mest av köttet. Spara resterna till dressingen. Vänd runt tortellini, tomater, melonkulor, mozzarella, basilika, olja, salt och peppar.
  2. Dressing: Ta resterna av melonen och skrapa bort resterande fruktkött. Lägg i en bunke tillsammans med citronsaft, flingsalt och olivolja. Mixa med stavmixer. Lägg i lite av salsan i salladen och vänd runt. Servera resten vid sidan. Garnera salladen med basilikablad.
  3. Tips! Servera med en helgrillad biff och grillade zucchini- och aubergineskivor!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.