Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Involtini al pesto - Kalvrullader med pesto och parmaskinka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Pestobuffé – Detta är två förrätter och två varmrätter som passar utmärkt till festligare tillfällen. Varför inte ha ett italienskt tema på nyår? I Italien äter vi ofta stora middagar som består av flertal rätter. Detta är fyra rätter som kompletterar varandra bra där jag använt pesto som en röd tråd genom menyn, en produkt som inte bara är god att använda till pasta utan även passar utmärkt som krydda i en mängd rätter. Komplettera med en pasta som mellanrätt och avsluta med något sött så har du en klassisk italiensk festmeny, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka ut kalvskivorna till dubbel storlek. Ta en skiva kalvkött och bre på pesto i ett tunt lager. Lägg en skiva prosciutto över. Rulla ihop löst till små paket. Stick in ett grillspett av trä eller tandpetare så att paketen håller ihop. Häll vetemjölet på en tallrik och doppa kalvpaketen i mjöl på båda sidor. Värm en stekpanna, smält smöret i pannan.
  2. Stek knytena i 3 minuter tills ytan är gyllenbrun. Häll ner kalvfonden i den stekpanna du använt till köttet och tillsätt det vita vinet. Låt sjuda under lock i 6-7 minuter. Servera med en parmesangratinerad potatispuré eller en enkel ruccolasallad med olivolja och grova bitar av parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.