Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irenes ugnskyckling

(18 kommentarer)  
Irenes ugnskyckling Irenes ugnskyckling
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god och enkel kyckling lagad i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i lagom portionsbitar och stek dem runt om i en stekpanna. Krydda.
  2. Lägg över kycklingfiéerna i en smord ugnsfast form. Häll över svampen. Blanda créme fraiche, grädde och sambal oelek. Häll detta över kycklingen och svampen.
  3. Sätt in formen i 225 grader varm ugn i ca 20-25 minuter. Servera med ris, pasta, potatisgratäng, klyftpotatis eller varför inte ugnsrostade grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • Molgan 25 maj 2008

    Hej Evaldo Tack för denna goda maträtt, som inte var allt för svår att göra Mvh Molgan

  • Pling76 23 juni 2008

    "Detta har du inte gjort för sista gången" sa min sambo o det har jag verkligen inte gjort. Underbart god rätt, vattnas i munnen bara jag tänker på det...

  • permat 30 augusti 2008

    mycket god! Får en femma! Kunde dock inte låta bli att ändra lite( ful ovana) =O) Tog över det dubbla sambal,istället för svamp tog jag massor av olika lök samt majs. Över la jag ost! MUMS!

  • Elin_H 26 november 2008

    Sååå gott, klar 5:a :)

  • Moirny 11 april 2009

    Så smaskig... Gjorde den i vintras... kom åt receptet då, men idag skaffade jag medlemsskap bara för att komma åt det här receptet igen, det säger väl allt om vad jag tyckte om denna anrättning... Snabb, smidig, god, suverän att bjuda på när man vill laga nåt snabbt och gott....

  • molina 15 april 2009

    Denna rätt ska prövas ikväll=) ser fram emot o pröva den efter alla fina kommentarer!

  • lena4 28 juni 2009

    Käkat denna rätt idag. Suverent gott. Jag slängde i en burk majs oxå. Dubbla receptet så det räckte till fyra matlådor oxå. En femma med råge i betyg från oss.

  • randis 11 juli 2009

    Detta måste jag prova det låter jätte gott samtidigt som det är enkelt.

  • Gul13 26 april 2010

    God rätt. Ingen aha-upplevelse kanske men helt ok.

  • Teufelin 21 maj 2010

    Jätte gott!!! Bjöd min mor på detta och hon tog mer fast hon var MÄTT :)

  • Ekorrungen 4 september 2010

    Tack för receptet! En klar 5:a för mej med. Tog 2 burkar champinjoner, tyckte det var för lite med en, har gjort denna förut!

  • [email protected] 2 februari 2012

    Suveränt god, jag tog trattkantareller som jag hade hemma och bara mellangrädde, hade ingen creme fraiche. Maken som inte gillar kyckling tyckte det var jättegott. Sambal Olek satte god smak på det hela.

  • bitten56 9 mars 2012

    Tack för en underbart god kycklingrätt. Tog gula kantareller istället för chaminjoner. Blandade även i lite extra sambal oelek för vi gillar hetta i maten. Det blir en klar 5:a från hela familjen.

  • Insano 1 augusti 2012

    Hade höga förväntningar på denna rätt, blev inte så bra som jag hade hoppats, men det blev iaf 4 stjärnor. Kantareller gjorde susen. Rekommenderar att man använder mer sås, blev för lite med originalreceptet. Fick också ganska lättflytande och lite grynig sås.

  • evaobergelg 14 juli 2013

    Jättegott och så enkelt :) Vi smörstekte kantareller som vi hällde över. Dubblerade mängden Sambal Oelek.

  • dag6 15 mars 2014

    Mycket gott. Det blir en femma från oss. Tack för receptet. Från Trollmor

  • puntella 18 december 2016

    Kommer absolut göras igen. Hade ingen burk svamp hemma sa det fick bli torkade trattkantareller. Ats tillsammans med kokt potatis och brysselkal. Blir nog en suverän pasta om man blandar det.

  • puntella 18 december 2016

    Fick förresten hälla i betydligt mer sambal olek, men är säkert en smaksak...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.