Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irländska brunkakor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Supergoda brunkakor att bjuda på festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 20 cm kvadratisk bakform; lägg den åt sidan. Lägg mjöl, bakpulver och salt i en liten skål; rör om så det blandas.
  2. Smält chokladen och smöret i en medelstor kastrull på låg värme och rör hela tiden. Rör i socker. Vispa in ägg, lite åt gången, med en ballongvisp. Vispa i likör. Vispa in mjölblandningen i chokladblandningen tills de precis är blandade. Sprid ut smeten jämnt över bakformen.
  3. Grädda i 22 till 25 minuter eller tills mitten är fast. Förflytta formen till en bakgaller; låt den kylas fullständigt innan glaseringen.
  4. Bered Irish Cream glasyren. Sprid glasyren över den svalnade kakan. Kyl i åtminstone 1 timme eller tills glasyren är fast. skär kakan i kvadrater på 5 cm.
  5. Lagra den tätt insluten i kylskåpet. Dessa brunkakor bör inte frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.