Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ischoklad på smör

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Traditionellt brukar ischoklad lagas av kokosfett. Den här ischokladen är däremot gjord på smör. Detta för att fettet i smör är nyttigare än kokosfett och för att smaken blir så ljuvlig. Tyvärr står där i receptet hur många där blir av satsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad. Skär smöret i kuber och rör ner det i den smälta chokladen. Blanda till en slät massa. Ta av från värmen.
  2. Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Rör ner i chokladmassan. Häll upp i metallformar.
  3. Dekorera med nötter, apelsinskal och russin. Förvara ischokladen i kylen i burk med tättslutande lock och smörpapper mellan lagren. Tips: ischokladsmeten kan även mikras. Bryt sönder chokladen och lägg den tillsammans med smörkuberna i ett mikrosäkert kärl. Kör på högsta effekt i 2 minuter. Rör om noga och låt svalna innan du rör ner ägget.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • spermaharen 9 december 2009

    Vi brukar inte tycka om ischoklad men dessa var jättegoda!! Och lätta att göra dessutom! Tack

  • HUMPILA 15 december 2009

    Detta var ett kanonrecept.Mycket gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.