Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig ischokladkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Baka en festfin ischokladkaka. Ljuvligt god till en kopp kaffe eller ett glas varm glögg. Servera gärna med en klick vispad grädde. Ur Allers nr 51-52/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund bakform, ca 24 cm i diameter, och strö kokosflingor i den.
  2. Vispa ägg och socker lätt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned i smeten. Rör den varsamt slät. Vänd försiktigt ned det heta vattnet och rör åter varsamt smeten slät. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
  3. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält på svag värme tillsammans med kokosfettet. Rör till en slät sås och smaksätt med konjak.
  4. Ta den nygräddade kakan ur ugnen och låt svalna några minuter. Stick hål i kakan med jämna mellanrum med en gaffel och droppa ned litet av den varma såsen. Bred ut resten av såsen över kakan som en topping. Strö över litet kokosflingor och låt kakan kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.