Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ischokladpaj

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

För den riktiga gottegrisen. Kakan är värd varenda kalori

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och socker och tillsätt det kalla smöret i klickar. Hacka samman till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cn i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
  2. Pricka bottnen med en gaffel och och tryck fast remsor av folie längs kanten för att förhindra att den glider ner under gräddning. Grädda i 20 minuter lite under mitten. Ta bort folien när det återstår ca 5 minuter av gräddningen. Låt sedan svalna.
  3. Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme. Ta av och blanda i grovhackad choklad och se till att även den smälter. Häll blandningen i pajskalet. Låt svalna och garnera med silverkulor.. Ställ i kyl. Ta fram ca 30 minuter före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.