- Serverar: 16 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
För den riktiga gottegrisen. Kakan är värd varenda kalori
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och socker och tillsätt det kalla smöret i klickar. Hacka samman till en grynig massa, gärna i matberedare.
Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cn i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
- Pricka bottnen med en gaffel och och tryck fast remsor av folie längs kanten för att förhindra att den glider ner under gräddning. Grädda i 20 minuter lite under mitten. Ta bort folien när det återstår ca 5 minuter av gräddningen. Låt sedan svalna.
- Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme. Ta av och blanda i grovhackad choklad och se till att även den smälter.
Häll blandningen i pajskalet. Låt svalna och garnera med silverkulor.. Ställ i kyl. Ta fram ca 30 minuter före servering.
Publicerat den
14 mars 2011
Skriv kommentar