Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Iskall dumlemarängtårta

(18 kommentarer)  
Iskall dumlemarängtårta Iskall dumlemarängtårta
Skriv ut

Gjorde denna i påskas och det tog inte lång stund förrän den tog slut. Gjorde den i två steg. Dag 1: maräng och fluff Dag 2 : själva tårtan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag1: Marängbottnar: Sätt ugnen på 125 grader. Klipp ut 2 cirklar ur bakplåtspapper som är lika stora som formen du tänker göra tårtan i, lägg dessa på två plåtar. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt 1½ dl socker under fortsatt vispning. Blanda resten av sockret med potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och vänd ner i blandningen. Fördela smeten på de två cirklarna och bred ut dem jämt och fint. Grädda båda plåtarna i ugnen ca 1½ timme. Byt plats på plåtarna efter halv tiden. Lossa bottnarna från pappren omedelbart när de är färdiga. Låt kallna.
  2. Gör under tiden dumlefluff. Dela dumlekolorna i mindre bitar. Smält dessa med grädden, men se till att grädden aldrig kokar för då kan du inte vispa den sedan. Låt svalna i kylskåp över natt.
  3. Dag2: Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsocker. Blanda i philadelphiaosten. Vispa dumlefluffen tjock och blanda i smeten. Vispa äggvitorna hårt i en bunke och rör ihop med det andra.
  4. Tag en marängbotten och lägg i en form med löstagbar kant. Häll i hälften av smeten. Tag den andra marängbottnen och lägg försiktigt på och häll på resten av smeten. Ställ i i frysen i 7-8 timmar. Tag ut tårtan en liten stund före servering så den blir lättare att skära. Om du vill ha lite extra festligt så kan du riva lite choklad över eller servera en ljummen hallonsås till.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • L-ena 17 april 2009

    hej härligt recept ska nog baka den nån dag :) en fråga baar har du lagt på grädde? eller vad är det vita på?

  • monfo 17 april 2009

    Bilden är inte så bra. Tårtan ser bara vit ut. Den har samma färg som dumlefluff

  • Superbruden 18 maj 2009

    MUMS!

  • emeliewsb 22 maj 2009

    jag gjorde denna på min 18-års fest. alla älska den verkligen

  • isafrid 22 maj 2009

    Fantastisk till en fest där man vill vara förbered. Suverän god smak på marängen. Jag tog lite mer än halva godis påsen ca 150g godisar. Det var gott.

  • ida85 11 juni 2009

    denna måste jag bara göra tills min älskling fyller år ! (:

  • Born61 14 november 2009

    Jättegod tårta. Tyvärr misslyckades jag med marängbottnarna, men jag hade färdigköpta hemma. Detta eftersom jag sällan lyckas med just marängbottnar. Detta recept kommer absolut finnas med på våra bjudningar i fortsättningen men då med färdigköpta... !

  • MartinaE 25 mars 2010

    Oj oj oj så god! Gjorde den till nyår och den blev väldigt uppskattad!

  • Starlight-78 4 april 2010

    Mmmm så gott det här var, uppskattades av alla! Jag körde också med "säkra kort" och köpte färdiga marängbottnar, mest för att jag inte hade någon bra idé för äggulorna som skulle bli över annars. :-) Så detta recept kan jag verkligen rekommendera, smidigt med en tårta som man kan göra klart i god tid och sedan bara plocka fram när det är dags att servera.

  • solvik207 24 augusti 2010

    Provade denna idag och säger bara MUMS....

  • LillLinsan 10 april 2011

    Sååå god och alla ville ha receptet! Serverade med hallon och kondenserad mjölk. En riktig höjdare!

  • sockerboll 18 juni 2011

    Blev bjuden på detta ikväll av våra grannar och denna är helt fenomenalt god! Kommer definitivt bli midsommarfestens dessert!

  • monfo 21 juni 2011

    La in en bättre bild

  • mkml 23 november 2011

    ska göra denna nästa vecka till min födelsedag ska byta ut dumle till nougat...ska bli kul att servera en ny tårta som jag inte gjort förut =)och ett + är att den ska vara i frysen för hela kylen kommer vara full av rökt älg,potatis,grönsaker och dricka till 20 pers.

  • AnnikaWa 25 februari 2012

    Supergod tårta, alla ville ha receptet. Marängen var fantastisk. Min marängbottnar blev mycket större än formen som jag ritat av på två bakplåtspapper så jag frös glassmeten för sig, tog sedan loss den efter några timmar i frysen och lade den mellan de två marängbottnarna och frös därefter in igen. Vid servering garnerade jag mellanrummet (eftersom marängbottnarna var större än glassmeten) med vispad grädde och små bitar av dumlekola. Tack för receptetet, kommer att göras många gånger.

  • jessicapersmark 9 mars 2012

    Supergod, var väldigt omtyckt. Men ta inte ut den föör tidigt då den smälter ganska fort. Dekorerade med hallon och serverade med hallonsås. Roligt att kunna bjuda på något annat än en klassisk gräddtårta=)

  • eva_jonte 6 oktober 2012

    Låter gott! Hur många räcker tårtan till ungefär? Funkar det lika bra med färdiga marängbottnar?

  • monfo 6 oktober 2012

    Fungerar lika bra med färdiga bottnar...hur många....svår fråga ca 6-8 skulle jag tro men det beror ju på hur stor bit man tar...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.