Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isländsk plockfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fantastisk huvudrätt i all sin enkelhet. Lätt att göra med rester t ex.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra en bechamelsås.
  2. Smält smöret och strö i mjölet. Vispa i hop och häll så småningom i mjölken. Pass på att vispa hela tiden så inte såsen bränns i botten.
  3. Smaka av med salt och svart peppar
  4. Mosa lätt den kokta potatisen och fisken tillsammans med såsen i en enda härlig opretentiös röra, och smaka av. Krydda efter behov. En del använder buljong för att ge smak, så prova dig fram. Servera med isländskt rågbröd och en liten sallad. Underbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.