- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En variant på stuvad vitkål och isterband. Mjäll färsk sommarkål behöver inte förvällas.
Instruktioner
- Ugnstemperatur 200 grader
- Klyfta vitkålen i 4 delar, låt rotstocken sitta kvar.
Lägg vitkålsklyftorna i en låg vid kastrull, häll på 1 liter vatten
och smula ner buljongtärningen och tillsätt ca 1 tsk salt
Låt koka upp och sjuda i ca 5 minuter, dra kastrullen av plattan och låt kålen ligga i buljongen ytterligare 5 minuter.
- Ostsås:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet. Fräs
en stund och tillsätt mjölken. Koka såsen några minuter, vispa under tiden. Lägg i osten men spara lite att strö över. Smaksätt med salt och peppar.
- Smörj formen med 1 msk flytande smör, lägg vitkålsklyftorna
diagonalt I hörnen och placera isterbanden i mitten. Smula
sönder 2 tsk rosmarin i handflatan och strö över vitkålsklyftorma.
Ringla 2 msk flytande honung över vitkålsklyftorna och sätt in formen mitt i ugnen, ca 25 minuter. Häll ostsåsen över vitkålsklyftorna, strö över resterande ost och kör i ugnen på grill 225 grader I ytterligare ca 5 minuter.
Publicerat den
18 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt gott med färsk vitkål. En god vardagsmiddag hälsar eva-kristina
Gott! Gör i ordning kål och isterband och släng in i ugnen innan du börjar med såsen. Får bara en trea eftersom det inte är jätte "spännande" mat.
Jättegott och snabblagat. Blev fina lunchlådor av resterna.
Enkelt och smidigt. Kul med nya idéer på isterband. Full pott.