Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isterband med stuvad vitkål

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En variant på stuvad vitkål och isterband. Mjäll färsk sommarkål behöver inte förvällas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 200 grader
  2. Klyfta vitkålen i 4 delar, låt rotstocken sitta kvar. Lägg vitkålsklyftorna i en låg vid kastrull, häll på 1 liter vatten och smula ner buljongtärningen och tillsätt ca 1 tsk salt Låt koka upp och sjuda i ca 5 minuter, dra kastrullen av plattan och låt kålen ligga i buljongen ytterligare 5 minuter.
  3. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet. Fräs en stund och tillsätt mjölken. Koka såsen några minuter, vispa under tiden. Lägg i osten men spara lite att strö över. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Smörj formen med 1 msk flytande smör, lägg vitkålsklyftorna diagonalt I hörnen och placera isterbanden i mitten. Smula sönder 2 tsk rosmarin i handflatan och strö över vitkålsklyftorma. Ringla 2 msk flytande honung över vitkålsklyftorna och sätt in formen mitt i ugnen, ca 25 minuter. Häll ostsåsen över vitkålsklyftorna, strö över resterande ost och kör i ugnen på grill 225 grader I ytterligare ca 5 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Eva-Kristina 13 maj 2009

    Riktigt gott med färsk vitkål. En god vardagsmiddag hälsar eva-kristina

  • nilha 7 september 2009

    Gott! Gör i ordning kål och isterband och släng in i ugnen innan du börjar med såsen. Får bara en trea eftersom det inte är jätte "spännande" mat.

  • ingle1 5 april 2010

    Jättegott och snabblagat. Blev fina lunchlådor av resterna.

  • Anderstam 17 maj 2012

    Enkelt och smidigt. Kul med nya idéer på isterband. Full pott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.