- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Syndigt gott... För länge sedan skapade jag Italian Green och här är nu äntligen nästa färg i den italienska flaggan...
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Ansa champinjonerna och ta bort stammarna. Skär hattarna i tunna skivor.
- Skala löken och hacka den fint. Skala vitlöken och skär den i tunna skivor.
- Ansa och skala rotselleri och svartrötter. Riv dem sedan grovt.
- Fräs lök, vitlök, rotselleri och svartrötter i olivolja i en stekpanna så de blir mjuka utan att ta färg.
- Tillsätt champinjon, vin och fiskbuljong och låt sjuda 5 minuter under lock.
- Dofta salt och vitpeppar över laxen. Lägg den över grönsakerna i pannan och låt sjuda med under lock 5-10 minuter tills den är genomlagad.
- Ta upp laxen och lägg upp på tallrikar.
- Tillsätt grädde, salt och vitpeppar och rör om. Tillsätt potatismjölet utrört i lite vatten under omrörning.
- Hacka basilikan fint, spara några toppar till garnering. Tillsätt basilikan till såsen och smaka eventuellt av med mer salt och vitpeppar, häll sedan såsen över pastan och blanda runt.
- Lägg upp pastan med såsen på tallrikarna med laxen. Garnera med färsk basilika.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar