Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italieninspirerad fiskpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Egenutvecklad paj inspirerad av något matlagningsprogram.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Blanda till en jämn, fin deg som inte klibbar eller smular (klibbar = mer mjöl, smular = med vätska)
  2. Paj fyllningen: Bryn 1 rödlök (finhackad) och 1 burk champinjoner i en stor kick smör och en rejäl skvätt olivolja. Tillsätt ett paket fisk (torsk eller någon typ av torsksubstitut). Häll på 1dl vittvin och ev lite vatten. Krydda med peppar, citron och dill. Låt koka så att vätskan reduceras ( till grötliknande konsistens) tillsätt rejält med finhackad feta ost.
  3. Smörj en pajform ordentligt, platta ut degen, gärna med lite överhäng. Häll i fyllningen och vik in pajkanterna.
  4. Grädda i ungen tills pajkanterna fått en gyllnebrun färg. 225 grader ca 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.