Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italieninspirerad marinerad kycklingfilé

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fantastiskt smarrig kyckling med lime, oliver, soltorkade tomater, basilika och vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda filéerna, bryn dom i smör i stekpanna. Efterstek i ugn, 15 min i 225 grader. Låt svalna. Dela var och en i 2 bitar. På längden blir snyggast vid servering.
  2. Blanda ihop marinade i dubbla plastpåsar och lägg i filéerna. Blanda runt försiktigt, och låt stå i kylskåp minst 6 timmar, men allt där över gör bara kycklingen godare.
  3. Vid serveringen läggs filéerna upp på ett snyggt fat med marinadröran. Undvik för mycket av oljan då röran ändå "oljar av sig". Garnera med färsk basilika och tunna limeskivor. Serveras med potatisgratäng, en god sallad och ett gott foccaciabröd. Kan servera svarta oliver och marinerade vitlöksklyftor vid sidan om i små skålar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • festmaten 15 augusti 2008

    Mmmmmm. så gott! Bjöd på detta tillsammans med medelhavspotatissallad (hubert06). blev mycket uppskattat! Tack för en god middag!

  • marwis 19 augusti 2009

    Detta recept kan jag verkligen rekommendera!

  • Annelijo 7 juli 2010

    Tack för receptet:) Jättegott..Hade det på sonens student.. Annelijo

  • katves 11 juli 2010

    SUPERGOTT!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.