Italieninspirerad marinerad kycklingfilé

Fantastiskt smarrig kyckling med lime, oliver, soltorkade tomater, basilika och vitlök.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling
Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st

Gör så här

Krydda filéerna, bryn dom i smör i stekpanna. Efterstek i ugn, 15 min i 225 grader. Låt svalna.
Dela var och en i 2 bitar. På längden blir snyggast vid servering.

Blanda ihop marinade i dubbla plastpåsar och lägg i filéerna. Blanda runt försiktigt, och låt stå i kylskåp minst 6 timmar, men allt där över gör bara kycklingen godare.

Vid serveringen läggs filéerna upp på ett snyggt fat med marinadröran. Undvik för mycket av oljan då röran ändå "oljar av sig".
Garnera med färsk basilika och tunna limeskivor.
Serveras med potatisgratäng, en god sallad och ett gott foccaciabröd. Kan servera svarta oliver och marinerade vitlöksklyftor vid sidan om i små skålar.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Kycklingfilé, Allkrydda, soltorkade tomat, Svarta oliver, färsk Basilika, Vitlök, Lime, Fin olivolja, Rapsolja
Visningar:
11937
Sparat:
255

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Burrito
över 2 månader