Italieninspirerad marinerad kycklingfilé

Fantastiskt smarrig kyckling med lime, oliver, soltorkade tomater, basilika och vitlök.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
piffiallkrydda

Marinad:
1/2 dl finhackade soltorkade tomater
1/2 dl finhackade svarta oliver
1/2 kruka klippt, färsk basilika
10 - 12 pressade örtmarinerade vitlöksklyftor
1 lime, skal och saft
1 dl fin olivolja
1 dl rapsolja

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
11720
Sparat:
255

Gör så här

Krydda filéerna, bryn dom i smör i stekpanna. Efterstek i ugn, 15 min i 225 grader. Låt svalna.
Dela var och en i 2 bitar. På längden blir snyggast vid servering.

Blanda ihop marinade i dubbla plastpåsar och lägg i filéerna. Blanda runt försiktigt, och låt stå i kylskåp minst 6 timmar, men allt där över gör bara kycklingen godare.

Vid serveringen läggs filéerna upp på ett snyggt fat med marinadröran. Undvik för mycket av oljan då röran ändå "oljar av sig".
Garnera med färsk basilika och tunna limeskivor.
Serveras med potatisgratäng, en god sallad och ett gott foccaciabröd. Kan servera svarta oliver och marinerade vitlöksklyftor vid sidan om i små skålar.

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
av Cayene
över 2 månader
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader