Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk apelsinchokladkräm med hallon och kanderade hasselnötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

De övergoda nötterna kan kanderas en dag i förväg. Krämen, som ska stå minst tre timmar i kyl, görs samma dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 3 minuter.
  2. Koka ihop mjölk, ½ dl socker och mascarpone. Sänk värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning.
  3. Skrubba apelsinen i ljummet vatten, finriv skalet och tillsätt det till mjölkblandningen.
  4. Smält gelatinbladet i blandningen. Dra kastrullen från värmen.
  5. Fyll små glas eller syltburkar med blandningen. Ställ i kyl minst tre timmar.
  6. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt 1 dl socker, salt och vatten. Låt sockret karamelliseras, cirka 3 minuter. Häll nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  7. Servera chokladkrämen med tinade hallon och grovt hackade, kanderade nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.