De övergoda nötterna kan kanderas en dag i förväg. Krämen, som ska stå minst tre timmar i kyl, görs samma dag.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 3 minuter.
- Koka ihop mjölk, ½ dl socker och mascarpone. Sänk värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning.
- Skrubba apelsinen i ljummet vatten, finriv skalet och tillsätt det till mjölkblandningen.
- Smält gelatinbladet i blandningen. Dra kastrullen från värmen.
- Fyll små glas eller syltburkar med blandningen. Ställ i kyl minst tre timmar.
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt 1 dl socker, salt och vatten. Låt sockret karamelliseras, cirka 3 minuter. Häll nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
- Servera chokladkrämen med tinade hallon och grovt hackade, kanderade nötter.
Publicerat den
12 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar