Instruktioner
Ta en kastrull och häll upp 4 dl vatten. Häll i tärningen eller liknande. Koka upp och sjud i några minuter så att det riktigt blandar sig. Häll ut bönorna i en finmaskig sil och tvätta bönorna. Fräs upp charlotten och vitlök i kastrull (använd olivolja). Ta bort eventuellt brända bitar. Häll i vinet och reducera till hälften. Slå i hälften av buljongen och bönorna. Låt koka lätt i ca 5 minuter. Häll i resterande buljong och puttra lätt i ytterligare 10 minuter.. Torrosta tärnade rostbröd till lagom färg.
Ta fram mixern och mixa bönor och buljong slät. jag brukar sila så att man får bort eventuella skal. Soppan blir godare då.
Häll i soppskål. Ringla på lite olivolja. Servera skålen och en sked ovanför med krutongerna i skeden. Krutongerna blir ganska soggiga fort. Det ser trevligt ut när gästen själv får hälla i dem i soppan.