Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk cheesecake med bär

 
Skriv ut

En underbart god cheesecake med en frisk smak av bär. Jag använde mig av hembakade biscotti med mandel och kanel. I smeten hade jag hallon och blåbär. Detta blev väldigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

Täck en rund form med plastfolie. Smula sönder skorporna och lägg dem i botten på formen. Dela äggen och vispa vitorna till ett vitt fast skum. Vispa gulorna med sockret till en ljus och pösig smet. Vänd ner osten lite i taget och rör smeten slät. Vänd ner vaniljsockret. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Vänd ner bären. Blanda försiktigt i vitorna med luftiga tag och rör till en slät smet. Bred ut smeten jämt i formen. Frys tårtan i 5 timmar eller längre. Ta fram tårtan en stund innan den ska serveras och dekorera gärna med lite färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.