Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk glassbomb

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En supergod och omtyckt glass dessert. Förberedes dagen innan man ska ha gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka bären grovt och lägg i en skål. Häll över likören och låt stå över natten.
  2. Hacka chokladen grovt. Sjud äggulor och socker i vattenbad. Vispa tills det blir en tjock smet. Ta bort från värmen. Tillsätt bären och likören. Låt svalna.
  3. Vispa grädden och äggvitorna var för sig. Vänd ner grädden, den hackade mandeln och chokladen i äggsmeten. Vänd sist ner äggvitorna.
  4. Häll smeten i en skål som rymmer 2 liter. Täck över och ställ i frysen i minst 6 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.