- Serverar: 6 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Ett gott alternativ till klassikerna kalops eller dillkött. Långkok som klarar sig själv och bara blir godare av att koka längre än receptet anger.
Instruktioner
- Snitta köttet runt kanterna på några ställen. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan och 2 vitlöksklyftor i en stekpanna och bryn köttet runt om. Kasta sedan vitlöken.
- Koka upp tomater, tomatpuré och 2 delade vitlöksklyftor samt alla kryddor utom basilikan. Lägg ner köttet i grytan och koka sakta under lock tills köttet är mört och såsen tjocknat. Ös ibland med såsen. Jag brukar låta grytan puttra minst 2 timmar. När köttet är lätt att dela är det klart.
- Blanda ner hackad basilika när rätten är klar. Servera med kokt potatis eller eventuellt med pasta.
Publicerat den
7 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar