Frasig paj med krämig fyllning och likörmarinerade körsbär.
Instruktioner
- Kärna ur körsbären med en urkärnare eller med hjälp av en liten kniv eller sked. Häll likören i en skål och lägg i bären.
- Skär smöret till pajdegen i små bitar. Nyp samman mjölet och smöret med fingertopparna i en bunke. Tillsätt socker, salt, äggulor och mjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg. Degen kan även göras i matberedare.
- Pensla portionsformarna med oljan. Fodra formarna med degen så att det hänger lite deg över kanterna.
Rulla en kavel över kanterna och plocka bort den överflödiga degen. Låt formarna stå i kylskåp 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda mjölk, mjöl, socker och salt till fyllningen i en bunke och vispa tills sockret lösts upp. Vispa ner äggulorna, ett i taget. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i äggblandningen. Tillsätt mascarponen och rör om till en slät smet.
- Ta upp körbären ur likören och låt dem rinna av på hushållspapper. Fyll formarna med mascarpone smeten och fördela körsbären ovanpå.
- Grädda pajerna mitt i ugnen ca 30 minuter, eller tills fyllningen har stelnat. Ta eventuellt upp pajerna ur formarna och pudra över lite florsocker.
- Servera pajerna ljumma med en klick vaniljvisp eller vaniljglass.
Publicerat den
3 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar