Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk körsbärspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Frasig paj med krämig fyllning och likörmarinerade körsbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur körsbären med en urkärnare eller med hjälp av en liten kniv eller sked. Häll likören i en skål och lägg i bären.
  2. Skär smöret till pajdegen i små bitar. Nyp samman mjölet och smöret med fingertopparna i en bunke. Tillsätt socker, salt, äggulor och mjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg. Degen kan även göras i matberedare.
  3. Pensla portionsformarna med oljan. Fodra formarna med degen så att det hänger lite deg över kanterna. Rulla en kavel över kanterna och plocka bort den överflödiga degen. Låt formarna stå i kylskåp 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Blanda mjölk, mjöl, socker och salt till fyllningen i en bunke och vispa tills sockret lösts upp. Vispa ner äggulorna, ett i taget. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i äggblandningen. Tillsätt mascarponen och rör om till en slät smet.
  6. Ta upp körbären ur likören och låt dem rinna av på hushållspapper. Fyll formarna med mascarpone smeten och fördela körsbären ovanpå.
  7. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 30 minuter, eller tills fyllningen har stelnat. Ta eventuellt upp pajerna ur formarna och pudra över lite florsocker.
  8. Servera pajerna ljumma med en klick vaniljvisp eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.