Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk krämig bärtårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Gott med tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Smör och bröa en form, lägg åt sidan. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Gräddda i 25-30 min. Låt svalna. Har över massa sockerlag på så att den ska bli lite mjuk och saftigare (man kan göra sin egen eller som jag gjorde använde sockerlag från en persikaburk.)
  2. Kräm: Vispa ihop mascarpone, grädde och florsocker tills en slät och fast konsistens. Ha över krämen på kakan (den ska fortfarande vara kvar i formen) och sedan all bär. Låt stå i kylen tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.