Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk lammgryta med oliver och kapris.

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Äntligen har jag fått receptet på denna underbart goda rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i lagom stora bitar ca 3x3 cm, salta och peppra. Blanda till en marinad av, 3 msk olivolja, 1½ dl vitt vin, konjak, söndersmulad lagerblad, kryddnejlika, 2 msk hackad persilja och mynta.
  2. Lägg lammbitarna i en tjock plastpåse och häll marinaden över dem, skaka lite i påsen så att alla bitar får av marinaden. Lår det marineras i minst 6 timmar, helst över natten.
  3. Hacka mindre en hälften av oliverna ihop med vitlök, hälften av persiljan, kapris och sidfläsk, lägg åt sidan. Ta upp lammet från påsen och lägg i en gryta, sila marinaden och häll den på lammet. Tillsätt ett par msk vatten.
  4. Låt det koka upp, sänk värmen så att den bara småkokar, rör om och låt den koka i ca 20 minuter, tills all vätska har absorberats fullständigt. Häll på resterande olivolja och stek bitarna runt om, lägg sedan i olivhacket, som får stekas med i ca 5 minuter.
  5. Häll på resterande vin och grönsaksbuljongern, smaka av med salt och peppar. Låt lammet småkoka i ca 1½timma under lock, rör om ibland så det inte bränns fast. När det återstår 5 minuter av kokningen lägger man i, kronärtskockor som delats i fyra bitar, citronsaft, riven citronskal, resterande hela oliver och resterande persilja, rör om. Klart!
  6. Gott med pasta eller ris och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.