Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk lasagne

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Äkta italiensk lasagne med ricotta och mozzarella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Hetta upp 1,5 msk olja i en stekpanna och fräs hälften av löken tills den mjuknar. Tillsätt vitlöken och fräs ca 2 min. Tillsätt tomaterna, krydda med oregano och blanda väl. Låt sjuda i 30 min. Hacka basilikan och tillsätt hälften av den när 10 min återstår.
  2. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna, tillsätt resten av löken och fräs ca 3 min. Tillsätt nötfärsen och stek ca 7 min. Smula den under tiden. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form ca 25x35 cm. Vispa ihop ägg, ricotta och resten av basilikan i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred ut ett tunt lager tomatsås i den ugnsfasta formen. Lägg ett lager lasagneplattor över tomatsåsen. Fördela hälften av nötfärsen och en tredjedel av tomatsåsen över plattorna. Lägg på ett andra lager lasagneplattor och häll över hälften av ricottasåsen. Upprepa med resten av nötfärsen, tomatsåsen, lasagneplattorna och ricottasåsen.
  5. Ugnsbaka i 40 min. Skiva mozzarellan och lägg den på lasagnen. ugnsbaka utterligare 10 min, tills mozzarellan är gyllene och bubblig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.