Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk marinerad fläskfilé Italiensk marinerad fläskfilé
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Suveränt gott! Perfekt tillsammans med en pastasallad med mycket smått och gott samt en kall vitlökssås eller fetaoströra. Passar utmärkt på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Putsa, salta och peppra filéerna. Bryn dem sedan runt om i smör i stekpanna på hög värme. Lägg filéerna i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och sätt in en ugnstermometer med spetsen i den tjockaste delen. Ta ut fatet när termometern visar 65 grader. Linda in de heta filéerna i ugnsfolie och låt dem svalna under tiden du rör ihop dressingen (fläskfilén lagas färdigt i folien och blir mycket mör och saftig).
  4. Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Smaka av. Istället för oregano kan man använda valfri örtkrydda, färsk eller torkad. Vanlig pizzakrydda passar också jättebra.
  5. Skiva den avsvalnade filén i ½ cm tunna skivor. Lägg upp på serveringsfat. Ös dressingen över köttet ett par timmar innan servering. Det går också utmärkt att göra detta dagen innan om man vill förbereda i god tid.

Liknande recept

Kommentarer (27)

  • siggesot 16 juni 2008

    Suveränt god fläskfilé

  • johanson 22 oktober 2008

    det absolut godaste, mest uppskattade, bästa och dessutom enklaste man kan ha på en buffé!!!!!

  • Mison 17 mars 2009

    Jättegod! Dessutom är det en tjusig rätt att ha på buffébordet. Den här blir det fler gånger!

  • theodora 26 maj 2009

    Gjorde denna rätt i dag för att prova innan mitt bröllop. Jättegod! Den kommer med i bröllopsbuffen!

  • Glitterfia 2 mars 2010

    Detta kan jag starkt rekommendera. Använde oregano samt finhackad färsk timjan som örtkryddor. Det var perfekt att förbereda dagen innan och det blev väldigt uppskattat. Kommentarer från mina 11 matgäster var: -Åh, gud vad gott!! Det här vill jag ha receptet på. Så tummen upp och tack för ett riktigt, riktigt bra recept. En självklar 5:a från mig och mina 11 gäster.

  • ros 17 maj 2010

    Hej! Tack snälla för att du delade med dig av detta goda recept Den var väldigt god och saftig Jag gjorde den dagen innan till sonens konfirmation En klar femma för alla fina smaker Ha det så gött! Mvh Ros

  • Melisssa 31 maj 2010

    Hej! Kunde inte motstå frestelsen. Har precis tillagat den, blev så gott så jag kan knappas vänta tills imorgon. Tack för att du delade den med dig.'

  • snuzan1 4 juli 2010

    Mmmm... Detta var riktigt, riktigt gott! Gjorde igår, och serverade det idag till krämig pastasallad. Så gott och så smidigt!

  • lena6109 24 september 2010

    Otroligt gott, jag gjorde den dan innan till 50-års kalas, allt upplagt och klart, bara att ta bort folien och duka fram. Tack för receptet.

  • koktakorven 3 januari 2011

    Tack för ett enkelt och väldigt omtyckt recept, perfekt till både till barn och vuxna på Nyårsmenyn !!

  • Maja49 12 april 2011

    Tack för ett jättegott recept på fläskfile, Den gjorde jag när vi skulle ha en Italiensk afton hemma. Gästerna tyckte det var supergott och jag instämmer.

  • Zlemma 10 maj 2011

    Nu har jag gjort den här fläskfilén vid flera tillfällen, födelsedagar och inflyttningsfester, den blir alltid lika uppskattad och omtyckt! Kommer att göras igen. Full pott. =)

  • carron66 18 maj 2011

    Ska göra denna på fredag och servera på lördagens italienska buffe, så det blir spännande! Passade på att lägga in den i "min kokbok" för framtida bruk!

  • christincarlsson 16 juni 2011

    Detta va en riktig höjdare!!! Klar 5:a

  • evasandeberg 22 juni 2011

    Fantastisk god marinad! Jag lät köttet ligga i en påse i marinaden när det var färdigstekt. Fick ligga där i flera timmar. Köttet tog till sig den fantastiska smaken av marinaden och blev saftigt och gott!

  • fiddelisan 29 juni 2011

    Tack för jättegott recept! Blev perfekt på årets studentbuffé.

  • timiti 2 juli 2011

    Så god. Mkt uppskattad av alla! Högsta betyg :)

  • frehen 16 juli 2011

    Suverän fläskfilé - haft till konfirmationsbuffé, lät dock fläskfiléskivorna ligga i marinaden 1-2 dygn , de tar åt sig en underbar smak, använde basilika, den större mängden sambal oelek och garnerade med tomater och kalamataoliver. En 5-poängare!!!

  • smattogatt 18 september 2011

    Tack för ett toppenrecept! Blev mycket omtyckt och många ville ha receptet.

  • evsing 27 september 2011

    Fantastiskt gott recept! Kommer att skicka vidare till alla gästerna. Jag dubblade receptet, antagligen därför citronsmaken blev lite väl stark, något att tänka på.

  • piagbg 22 december 2011

    Underbar fläskfilé som jag lagat till min väninnas 40-årsfest. Alla berömde den, så detta är ett säkert kort!

  • Calvaro 5 januari 2012

    Lätt att göra och gott!

  • nettan1963 7 oktober 2012

    Fick det här på min svågers 40 års fest,det var helt underbart gott!

  • krisun 10 augusti 2013

    Ska provgöra detta recept idag, inför 40-årsfesten. Vad serverade ni till?

  • Bullmorsan 13 augusti 2013

    Vi hade denna på 40-års festen med två olika pastasallader, bröd, smör och lite ostar.

  • viro 16 augusti 2013

    Väldigt gott och uppskattat av gästerna. Jag gjorde det dagen innan. Tummen upp!!

  • timiti 9 oktober 2013

    Denna är så enkel och underbart god. En klar femma :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.