Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk ostkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Supergod till kaffe eller efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen (eller apelsinen) noga, torka och riv av skalet försiktigt.
  2. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  3. Rör i Ricottaost och rivet citrus/apelsinskal. Riv även över bittermandel.
  4. Rör till sist i mjölet för hand. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten. Fyll smeten i formen och grädda kakan, i cirka 25-30 minuter. Prova med en sticka.
  5. Knäck alltid upp äggen i en skäl innan du häller dem i smeten. På så vis är du säker på att det inte kommer med några skal!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LadyBump 31 oktober 2008

    Kastade mig över dette recept dels för att det låter väldigt gott och dels för att jag just har funderat på vad jag ska göra min Ricottaost som står i kylskåpet. Började glatt med att smörja formen, då uppstod problemet.... "Smörj och bröa" står det i beskrivningen, det tolkar jag som att jag ska använda ströbröd. Samtidigt står det i ingredienslistan att man ska använda mandelspån till formen. Eftersom det ser ut på bilden som att det är just mandelspån på kanten av kakan beslutade jag mig för att köra på det. Men hur får man mandelspånen att fastna??? De på kanten fastnar inte (jo, jag hade smörat först). Efter några tröstlösa försök gav jag upp och nu gör jag om hela proceduren med ströbröd i stället. Någon, du som lagt in receptet kanske, som har några tips?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.