En klassisk italiensk kaka som påminner om vårt vetebröd. För att komma så nära originalet som möjligt ska du välja jäst för söta degar.
Instruktioner
- Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda i 100 gram vetemjöl, lite i taget, och rör ihop till en hård boll. Skär ett kryss i degbollen. Lägg den i 37° vatten 10 minuter. Vänd sedan bollen och låt den ligga i vattnet ytterligare 15 min.
- Lägg 7 dl vetemjöl, äggulor, 125 g rumsvarmt smör, ljummen mjölk, citronskal, 3 msk socker och salt i en köksmaskin. Arbeta degen 7-8 minuter. Strö över lite vetemjöl och låt degen jäsa 30 minuter övertäckt i köksmaskin.
- Koka upp 1/2 dl vatten och 1/2 dl socker i en kastrull. Rör ner russinen. Sjud på medelgod värme under omrörning 7-8 minuter. Bred ut dem på ett smörpapper för att torka till.
- Tillsätt 25 gram smör till degen och arbeta den någon minut. Låt degen jäsa ytterligare 30 minuter.
- Tillsätt ytterligare 25 gram smör, 1 dl strösocker och de kanderade russinen. Arbeta degen några minuter. Lägg den sedan i en rund bakform 26 cm diameter med löstagbar kant. Platta och jämna till ovansidan och låt den vila 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
- Iceing:
Vispa under tiden ihop äggvita och strösocker. Bred ut vispet ovanpå kakan och strö mandeln över. Sikta florsocker över. Låt kakan vila 5 minuter.
- Grädda kakan på nedersta falsen 10 minuter och sänk sedan värmen till 175°. Grädda den ytterligare 40 minuter. Låt kakan kallna i formen.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar