- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Vår nya favoritpizza här hemma, otroligt fräsch.
Instruktioner
- Pizzadegen:
Blanda jäst och vatten, häll i olja, salt och vetemjöl och låt jäsa 30 min. Kavla ut degen på ugnsplåt och låt jäsa 30 min till.
- Tomatsåsen:
Blanda krossade tomater, pizzakrydda, salt och vitlök i en kastrull. Låt puttra och smaka av.
- Pizzan:
Bred tomatsås över pizzadegen och strö över tärnad
mozzarellaost och sen in i ugnen i 15 min.
- Efter gräddningen:
Lägg på rucculasallad, parmaskinka, salami och riven parmesan.
- Servera med en citronklyfta som man pressar över pizzan
Publicerat den
10 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilket gradantal på ugnen??