Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk pizza

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Vår nya favoritpizza här hemma, otroligt fräsch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadegen: Blanda jäst och vatten, häll i olja, salt och vetemjöl och låt jäsa 30 min. Kavla ut degen på ugnsplåt och låt jäsa 30 min till.
  2. Tomatsåsen: Blanda krossade tomater, pizzakrydda, salt och vitlök i en kastrull. Låt puttra och smaka av.
  3. Pizzan: Bred tomatsås över pizzadegen och strö över tärnad mozzarellaost och sen in i ugnen i 15 min.
  4. Efter gräddningen: Lägg på rucculasallad, parmaskinka, salami och riven parmesan.
  5. Servera med en citronklyfta som man pressar över pizzan

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Thornqvizt 26 september 2013

    Vilket gradantal på ugnen??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.