- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En riktig bjudpaj som passar bra på påskbuffén såväl till vardags. Utmärkt att frysa!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda smör och mjöl till en smuldeg eller gör degen i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen ca 1 timme.
- Tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen. Vik en al-folieremsa över kanten så glider degen inte ner under gräddningen. Ställ formen i kylen.
- Skölj spenaten. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter. Slå av i en sil och pressa ur vattnet. Hacka spenaten grovt.
Blanda keso, ägg, grädde, spenat, parmesan, purjolök och kryddor i en skål.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen 5 minuter. Ta sedan bort al-folien och häll i fyllningen. Sänk värmen till 175°C och grädda pajen klar, det tar ca 40 minuter.
Publicerat den
20 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott och enkelt recept! :-) Jag har lagt upp bild på min blogg: http://matbloggen-chili.blogspot.com/2009/05/italiensk-spenatpaj.html