Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk spenatpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En riktig bjudpaj som passar bra på påskbuffén såväl till vardags. Utmärkt att frysa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda smör och mjöl till en smuldeg eller gör degen i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen ca 1 timme.
  3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen. Vik en al-folieremsa över kanten så glider degen inte ner under gräddningen. Ställ formen i kylen.
  4. Skölj spenaten. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter. Slå av i en sil och pressa ur vattnet. Hacka spenaten grovt. Blanda keso, ägg, grädde, spenat, parmesan, purjolök och kryddor i en skål.
  5. Grädda pajskalet mitt i ugnen 5 minuter. Ta sedan bort al-folien och häll i fyllningen. Sänk värmen till 175°C och grädda pajen klar, det tar ca 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingelof_b 5 maj 2009

    Gott och enkelt recept! :-) Jag har lagt upp bild på min blogg: http://matbloggen-chili.blogspot.com/2009/05/italiensk-spenatpaj.html

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.