Italiensk tomatsås

Härlig Italiensk tomatsås, den bästa och billigaste pastasåsen. Ljuvlig i smak och doft!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tomatsås

Ingredienser

2 burkar krossade tomater
4 stora vitlöksklyftor
2 gula lökar hackade
1 buljongtärning
1 tsk socker
2 msk olivolja till stekning
1 msk torkad oregano eller timjan
1 tsk torkade örter tex franska örter el. basilika
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 dl vin
Salt
Svartpeppar

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
8180
Sparat:
74

Gör så här

Skala vitlöksklyftorna, ta 2 klyftor och dela i ca 4 delar var.

Häll olivolja i en gryta eller kastrull, lägg i de delade vitlöksklyftorna och låt dem stekas på ganska stark värme. När vitlöksdelarna har blivit bruna tas kastrullen av plattan.

Sänk värmen på plattan till 2:an. Kasta bort vitlöken men obs! låt olivoljan vara kvar. Nu har vi fått en underbar vitlöksolja att steka den hackade löken i. I med löken som skall bli fint genomskinlig, därefter pressas den 3:e vitlöksklyftan i som får steka med en stund.

Häll ner de krossade tomaterna, buljongtärning, vatten, vin, tomatpure och alla kryddorna utom sockret. Låt småkoka under lock, minst 30 minuter. Rör då och då. Smaka av med sockret, som tar fram tomatsmaken extra bra. Känn om det behövs mer örtkryddor, salt eller peppar.

Servera med nykokt pasta, jag tycker att penne eller tagliatelle passar bäst. Servera med svartpeppar från kvarnen och riv en god parmesan över hela anrättningen.
Bon appetito !

LIKNANDE RECEPT

Tomatsås recept
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Chili Con Carne
av anluk
över 2 månader
Tinas bästa köt..
av Tiol
över 2 månader
Enkel Minestron
av Caddiie
över 2 månader
Vegetarisk lasa
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Tomatsås recept
Pasta med egeng..
över 2 månader
Pasta med timja
över 2 månader