- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Härlig Italiensk tomatsås, den bästa och billigaste pastasåsen. Ljuvlig i smak och doft!
Instruktioner
- Skala vitlöksklyftorna, ta 2 klyftor och dela i ca 4 delar var.
- Häll olivolja i en gryta eller kastrull, lägg i de delade vitlöksklyftorna och låt dem stekas på ganska stark värme. När vitlöksdelarna har blivit bruna tas kastrullen av plattan.
- Sänk värmen på plattan till 2:an. Kasta bort vitlöken men obs! låt olivoljan vara kvar. Nu har vi fått en underbar vitlöksolja att steka den hackade löken i. I med löken som skall bli fint genomskinlig, därefter pressas den 3:e vitlöksklyftan i som får steka med en stund.
- Häll ner de krossade tomaterna, buljongtärning, vatten, vin, tomatpure och alla kryddorna utom sockret. Låt småkoka under lock, minst 30 minuter. Rör då och då. Smaka av med sockret, som tar fram tomatsmaken extra bra. Känn om det behövs mer örtkryddor, salt eller peppar.
- Servera med nykokt pasta, jag tycker att penne eller tagliatelle passar bäst. Servera med svartpeppar från kvarnen och riv en god parmesan över hela anrättningen.
Bon appetito !
Publicerat den
10 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott. En perfekt standardtomatsås att ha till mycket och som kan varieras. Jag skall själv testa att låta hackad stjälkseller få fräsa med.
Kanongod toamtsås! Tog dock lite mer olivolja ca 5 msk ock pressade i lite mer olivolja. Kanongott till all möjlig pasta eller kötträtter.
Underbart god sås, men vad hände med den 4:e vitlöksklyftan? Tack för receptet