Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska bönbiffar med tomatquinoa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddiga biffar med en saftig tomatquinoa. Quinoan passar även som egenrätt när du är riktigt stressad, eftersom quinoa har mycket protein i sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av spadet från bönorna och mixa sönder i en matberedare. Du kan även mosa dem med en gaffel i en bunke. Blanda med rivet citronskal, citronsaft, basilika, oregano, riven vitlöksklyfta, maizena, salt och svartpeppar.
  2. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja eller mjölkfritt smör. Alla bönor är lite olika så testa först med att steka en biff. Håller den ihop bra är det bara att fortsätta, annars kan du tillsätta lite mer maizena till smeten.
  3. Blanda quinoa, krossade tomater, vatten, buljongtärning och basilika i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 12 minuter eller tills quinoan är klar.
  4. Servera bönbiffarna till tomatquinoan och eventuellt en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.