Ny touch på vanliga färsbiffar.
Instruktioner
- 1. Arbeta ihop färsen och lägg den mellan två stora bitar plastfolie. Platta ut färsen till en stor, tunn fyrkant. Dela färsen i fyra lika stora bitar.
- 2. Bred tomatpuré på varje färsbit och lägg på en skinkskiva. Skär mozzarellaosten i skivor och lägg dem ovanpå. Krydda med oregano. Vik till sist ihop varje färsbiff och tryck till kanterna, så att inte fyllningen läcker ut under stekningen.
- 3. Krydda färsbiffarna på båda sidorna med salt och peppar.
- 4. Stek dem i matfettet i medelvarm stekpanna, 3-4 minuter på varje sida, tills köttet är genomstekt. Tag upp biffarna och håll dem varma.
- 5. Häll bort så mycket som möjligt av stekfettet. Häll vin och grädde i stekpannan. Koka ihop så att skyn blir lite simmig. Smaksätt med salt, peppar och lite klippt gräslök.
- 6. Bjud de italienska färsbiffarna med såsen, pasta, svarta oliver och skållade skalade plommontomater.
- Tips:
- Skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg dem i kokande vatten ett par minuter, så att skalen börjar lossa. Ta upp tomaterna och drag bort skalen
Publicerat den
18 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket goda, smakar mer än vanliga tråkiga biffar! Såsen var underbar! :)
Oerhört goda biffar, men mina smakade lite tunt vilket troligtvis beror på att jag tog för lite utav någon krydda samt att jag ersatte parmaskinkan med annat. Kommer definitivt göras igen! /Christian
Dessa biffar blev succe hos oss, två vuxna med två kräsna barn. Kan verkligen rekommenderas!. Hade varken kalvfärs eller parmaskinka så det fick bli nötfärs och påläggsskinka och det funkade kanon!
Gudomligt goda. Vi kommer att göra dessa flera gånger ..
Verkligen jättegoda. Jag använde vanlig skinka för att göra dem lite mer "barnvänliga". Jag valde även att reda såsen lite då jag tycker om när sås är lite tjockare. Detta blir en klar femma!
Supergoda men tite svårt att få ihop dem till biffar eftersom att jag hade så mycket mozzarellla ost i men det blev bra öndå till slut ;-)
JÄTTEGOTT!!!!!
Jättegoda biffar men såsen var inget för mig..kanske använde ett för tråkigt vin vem vet... TIPS! Jag lägger i lite Bonjour vitlöksost i färsen för att den ska hålla ihop, skippar tomatpurén och använder timjan istället för oregano... Jag har inte ändrat receptet med flit eller för att det inte var gott utan för att jag har trott att jag kunnat receptet utantill och gjort på detta viset;) Smaklig måltid!
Riktigt bra. Tack för receptet. Lagade exakt efter receptet, men glömde oregano. Tillsatte det i såsen i stället. Det gick också bra.