Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska köttbullar i tomatsås

 
Skriv ut

Underbart gott tillsammans med färsk pasta! Gjorde dock betydligt större köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatsås: Hetta upp oljan på medelvärme i en stor tjockbottnad kastrull. Lägg i vitlöken och fräs den gyllengul. Rör ner tomatpurén och koka i en minut. Kör tomaterna släta i en matberedare och tillsätt i kastrullen. Tillsätt vin, basilika, socker, salt och peppar. Koka upp såsen och låt den sjuda på låg värme i 1½ timme, rör om då och då. Tillsätt vatten eller mer vin om såsen blir för tjock.
  2. När såsen har sjudit klart lägger du i de färdiga köttbullarna och låter allt sjuda i ytterligare en halvtimme.
  3. Köttbullar: Lägg alla ingredienser utom oljan i en stor bunke och blanda väl. Skölj händerna i kallt vatten och forma köttbullarna så att de inte är större än små vindruvor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn köttbullarna väl runtom. (De ska koka i tomatsåsen senare för att bli helt klara.) Servera tillsammans med pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.