Underbart gott tillsammans med färsk pasta! Gjorde dock betydligt större köttbullar.
Instruktioner
- Tomatsås:
Hetta upp oljan på medelvärme i en stor tjockbottnad kastrull.
Lägg i vitlöken och fräs den gyllengul.
Rör ner tomatpurén och koka i en minut.
Kör tomaterna släta i en matberedare och tillsätt i kastrullen.
Tillsätt vin, basilika, socker, salt och peppar.
Koka upp såsen och låt den sjuda på låg värme i 1½ timme, rör om då och då.
Tillsätt vatten eller mer vin om såsen blir för tjock.
- När såsen har sjudit klart lägger du i de färdiga köttbullarna och låter allt sjuda i ytterligare en halvtimme.
- Köttbullar:
Lägg alla ingredienser utom oljan i en stor bunke och blanda väl.
Skölj händerna i kallt vatten och forma köttbullarna så att de inte är större än små vindruvor.
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Bryn köttbullarna väl runtom. (De ska koka i tomatsåsen senare för att bli helt klara.)
Servera tillsammans med pasta.
Publicerat den
25 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar