- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Hittade det i en tidning idag. Klippte ut det, men sedan kom jag att tänka på att jag gärna delar med mig av detta härliga recept!
Instruktioner
- Ta bort kanterna på brödet och riv det grovt.
- Finhacka vitlöksklyftan. Finstrimla basilikabladen. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och smaka av med salt och peppar.
- Rulla smeten till 16-20 köttbullar. Hetta upp olivolja i en panna och bryn kalvfärsbullarna på varje sida. Ta upp dem och lägg dem på ett fat.
- Dela champinjonerna i kvartar, stek dem i samma panna tills de är gyllenbruna och lägg sedan tillbaka kalvfärsbullarna. Tillsätt buljong, grädde och vin. Låt köttbullarna sjuda i såsen på medelvärme tills de är klara, ca 10 minuter. Såsen ska koka ihop.
- Låt pastan koka under tiden enligt anvisningarna på paketet, men dra av någon minut från koktiden så den får lite tuggmotstånd.
- Gör såsen och smaka av med salt och peppar. Vänd i pastan och basilikan och lägg upp på ett fat. Servera med riven parmesanost.
Publicerat den
19 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar