Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska kalvfärsbullar i marsalasås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hittade det i en tidning idag. Klippte ut det, men sedan kom jag att tänka på att jag gärna delar med mig av detta härliga recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort kanterna på brödet och riv det grovt.
  2. Finhacka vitlöksklyftan. Finstrimla basilikabladen. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och smaka av med salt och peppar.
  3. Rulla smeten till 16-20 köttbullar. Hetta upp olivolja i en panna och bryn kalvfärsbullarna på varje sida. Ta upp dem och lägg dem på ett fat.
  4. Dela champinjonerna i kvartar, stek dem i samma panna tills de är gyllenbruna och lägg sedan tillbaka kalvfärsbullarna. Tillsätt buljong, grädde och vin. Låt köttbullarna sjuda i såsen på medelvärme tills de är klara, ca 10 minuter. Såsen ska koka ihop.
  5. Låt pastan koka under tiden enligt anvisningarna på paketet, men dra av någon minut från koktiden så den får lite tuggmotstånd.
  6. Gör såsen och smaka av med salt och peppar. Vänd i pastan och basilikan och lägg upp på ett fat. Servera med riven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.