Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienskt bröd (bakmaskin)

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här brödet får en hård-seg skorpa precis som italienska bröd ska ha. Ett underbart gott bröd som kan varieras genom att tillsätta t ex svarta oliver eller soltorkade tomater i degen. Det som är bra med bakmaskin är att man bara behöver blanda ihop sedan lägga ned degen och ställa in bakmaskinen så sköter den resten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen och lägg den i botten på bunken. Häll på vattnet och ev. oliver eller soltorkade tomater och häll i mixen. Sätt maskinen på normalt eller ljust bröd.
  2. Kontrollera efter en stund så att allt mjölet har blandats ner. Det är en liten sats så det kan hända att mjölet fastnar i hörnen eller på bunkens väggar. Öppna i så fall maskinen och skrapa ner det. När maskinen arbetat färdigt degen och ska börja jäsa, öppna och jämna till ovansidan så blir brödet finare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.