- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Ser väldigt häftigt ut med det halva ägget i lammet!
Denna rätt är svår att göra om inte steken är tillräckligt stor (2 kg+). Samtidigt räcker 2 kg till 8-10 portioner
Instruktioner
- Fyllning: Hårdkoka ägg i cirka 10 min och låt dem svalna i kallt vatten. Skala.
- Skala vitlök och morot. Skär morot i stavar. Koka 5 min och häll av vattnet. Skär squash i stavar.
- Lammstek: Sätt ugnen på 150ºC.
Skär upp köttet till ett platt stycke.
Skär upp i mitten utan att skära igenom.
Lägg upp köttet och platta till det något.
- Lägg på ett lager babyspenat och därefter vitlök, morötter, squash och hela ägg.
Rulla ihop köttet och bind ihop med snöre.
Salta och peppra rikligt utvändigt.
- Bryn matfett i panna på medelhög värme. Stek köttet runt om till fin stekyta.
- Ugnslaga: Lägg köttet på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 1 timme till
Publicerat den
20 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar