Saftigt bröd fyllt med rökt skinka, mozzarella, soltorkade tomater och oregano. Fyll detta bröd med diverse läckerheter efter egen smak.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt olivolja, honung, salt, durumvetemjöl och därefter vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
- Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakbord. Lägg på skinkskivorna, soltorkade tomater, torkad eller färsk oregano och smula över mozzarellan.
- Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Forma rullen till en krans och fäst ihop ändarna snyggt och noga. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 minuter på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- sätt in brödet mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 200 grader. Grädda brödet i 20-28 minuter. Låt det svalna på ett galler.
Publicerat den
5 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar